Real Dutch Wood maakt speciale tafels en meubels met het oog op kwaliteit

Van zagen tot eind bewerken en lakken van de tafels, alles gebeurd in eigen beheer in onze eigen werkplaats. Lees hier meer over ons productieproces. 

Nederlands hout

Nederlands hout uit eigen stammen

Alle tafels worden gemaakt uit eigen boomstammen. De boomstammen worden opgekocht bij lokale partijen die actief zijn in de boomverzorging. De bomen die gekapt worden worden veelal weggehaald vanuit het veiligheidsoogpunt. Alle stammen die we opkopen zijn van Nederlandse herkomst. 

Zagen

Als de stammen bij ons in opslag liggen is het tijd om ze te verzagen tot bladen. De stammen worden op locatie verwerkt door middel van een zaagtafel. De lintzaag zaagt de stammen tot platen van 5-8 cm dik. Waar mogelijk worden er ook balken uitgezaagd die gebruikt kunnen worden voor andere meubelstukken. 

Drogen

Na het zagen is het van belang dat de platen goed drogen. De meeste platen laten we op natuurlijke wijze drogen in onze opslag. Op deze manier worden de tafels zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Wanneer nodig kunnen de platen versneld gedroogd worden in een droogkamer. 

Vlak frezen

Wanneer de platen droog genoeg zijn wordt er gestart met bewerken. Met behulp van onze CNC-frees worden de bladen met uiterste precisie vlakgemaakt, zowel aan de boven als onderkant. 

U-profielen

Tijdens het vrezen wordt de onderkant van het blad voorzien van U-profielen om kromtrekken en werken van het hout zo veel mogelijk te voorkomen. 

Schuren

Wanneer alle ruwe voorbewerking klaar is wordt het blad geschuurd middels een excentrische schuurmachine. Hiermee krijg je een prachtig glad resultaat. 

Behandeling

Onze bladen worden standaard aangeboden zonder nabehandeling. In de winkelwagen krijgt u de keuze voor diverse soorten olie voor de behandeling. 

De olie zorgt voor een bescherming van het hout, zo blijft de tafels langdurig mooi en heeft u minder snel last van kringen en andere vlekken.